top of page

Veterinær

 

Pr 15 august 2017 ble det tillatt å holde 19 arter reptiler, den såkalte postivlisten.

Vi merker en økning i antall henvendelser fra reptileiere som ønsker å finne kyndige veterinærer. Det finnes noen rundt om i landet, og det vil nok sakte men sikkert blir fler. Ta kontakt med din lokale veterinær og forhør deg om deres kompetanse.

For dem som bor i Oslo-området så anbefaler vi Evidensia Oslo Dyresykehus, som har to meget kompetente veterinærer; Monica Heggelund og Simon Michelet. 

 

 

 


Vi ber innstendig om at ingen leverer dyr "på døra" hos oss. Illegale dyr blir ikke automatisk lovlige selv om de befinner seg i en dyrepark og vi må igjen svare for Mattilsynet. I verste fall kan dyrene utsettes for risiko for skade/kulde/overoppheting ved å etterlates uten tilsyn. I tillegg er det en risiko for at Mattilsynet beslutter avlivning.

Trenger du hjelp med dyret ditt ber vi innstendig om at du ikke bringer det hit til oss. Vi er under strenge karantenebestemmelser som gjør at det er forbudt å ta med reptiler inn til oss. Dette gjelder også om de er på positivlisten. Ta heller kontakt med oss på mail, eller kom innom uten dyret, og vi vil bistå så godt vi kan.Det er viktig å poengtere at vi ikke tar imot dyr direkte fra private, vi tar kun imot henvendelser fra Mattilsynet. Står du i en situasjon der du har mistet ditt/dine dyr, ta kontakt med Mattilsynet som har din sak og evt be dem om å kontakte oss eller andre parker. Vi har ikke anledning til å kontakte Mattilsynet på vegne av dyreeiere. 

bottom of page